Porin Karamellitehtaan Monpensier-makeisrasia. Valmistettu arviolta 1940-luvun lopulta 1950-luvulle (4). Mahdollisesti rasia on kuitenkin ollut käytössä jo 1930-luvulla (3). Rasian koko n. 9 cm (halkaisija) x 2,5 cm (korkeus). Rasian valmistaja tuntematon. Kyseessä on mahdollisesti ollut 200 gramman pakkaus (3).
Porin karamellitehdas perustettiin vuonna 1908 (1, 2) Alkuaikoina tehdas valmisti kovia karamellejä ja pastilleja, myöhemmin myös pehmeitä makeisia sekä suklaata. Olemassaolonsa aikana tehtaan tuotteisiin kuuluivat myös marmeladit sekä hedelmämehut. (1). Monien muiden valmistajien ohella myös Porin Karamellitehtaan toiminta vaikeutui merkittävästi sota-ajan raaka-ainepulan vuoksi. (1) Vaikeuksista päästiin kuitenkin ylitse, ja yritys jatkoi toimintaansa 1960-luvun alkuun asti. Yritys toimi alkuun Antinkadulla, josta se siirtyi Mikonkadulle 1930-luvulla (1, 2)
Lähteet
1. Porin kaupunki - Porin karamellitehdas (1908 - 1960-luvun alku). Noudettu 13.1.2017.
2. Yrityksen tuoteluettelo vuodelta 1937. Noudettu 13.1.2017.
3. Monpensier-makeisia 200 gramman rasioissa löytyy yrityksen katalogeista vuosilta 1934 sekä 1937. Noudettu 13.1.2017.
4. Blogin kirjoittajan selvitys- ja kyselytyö.
Porin karamellitehdas perustettiin vuonna 1908 (1, 2) Alkuaikoina tehdas valmisti kovia karamellejä ja pastilleja, myöhemmin myös pehmeitä makeisia sekä suklaata. Olemassaolonsa aikana tehtaan tuotteisiin kuuluivat myös marmeladit sekä hedelmämehut. (1). Monien muiden valmistajien ohella myös Porin Karamellitehtaan toiminta vaikeutui merkittävästi sota-ajan raaka-ainepulan vuoksi. (1) Vaikeuksista päästiin kuitenkin ylitse, ja yritys jatkoi toimintaansa 1960-luvun alkuun asti. Yritys toimi alkuun Antinkadulla, josta se siirtyi Mikonkadulle 1930-luvulla (1, 2)
Lähteet
1. Porin kaupunki - Porin karamellitehdas (1908 - 1960-luvun alku). Noudettu 13.1.2017.
2. Yrityksen tuoteluettelo vuodelta 1937. Noudettu 13.1.2017.
3. Monpensier-makeisia 200 gramman rasioissa löytyy yrityksen katalogeista vuosilta 1934 sekä 1937. Noudettu 13.1.2017.
4. Blogin kirjoittajan selvitys- ja kyselytyö.
No comments:
Post a Comment